عرصه زندگي جديد نيازمند تعامل در باب خدمات ميباشد، هيچ فردي بدون خدماتدهي و خدماتگيري نميتواند به زندگي خود در پهنه هستي اجتماعي بپردازد. اين حركت كه چندان هم جديد نيست تمام جلوههاي زندگي عصر جديد را در زير سلطه خود قرار داده و جزء به جزء امكانات، لوازم و امور انساني را از خود متاثر ساخته است.
عصر ارتباطات، نيازهاي گوناگوني را ميطلبد كه نياز به ارائه خلاقيت در امور مختلف يكي از اينهاست. مشخصه اجتماعي ساختمانهاي مرتفع، يكي از ابعاد حائز اهميت آنهاست، بديهي است كه اين ساختمانها بايد چنان بارز و عظيم باشند كه بتوانند به قدرت خلاقه معماري، جذابيت ببخشند.در واقع چندين سال است كه قدرت خلاقه معماران به همراه مصالح بسيار مقاوم و مرتفع در جهت ساخته شدن چنين برجهايي صرف ميشود كه در مدت 48 ماه از خاك بيرون ميآيند و سر به فلك ميكشند.
اين ساختمانها، تك منظوره نيستند و طبعا منطقي نيست كه چنين پروژهاي به ارتفاع 788متر (كه به طور مثال در ژاپن در حال ساخت است) تنها بهعنوان خاصي اختصاص يابد. بايد عنوان كرد كه اين ساختمانها، خياباني عمودي هستند كه عرصه آنها در مدت 24 ساعت شبانهروز در اختيار دهها هزار نفر خواهد بود، نهتنها مكان استقرار چند صد نفر از كاركنان ادارهها در طول روز.
چنين آسمانخراشهايي در واقع با كاهش هزينه ارتباطات اجتماعي و متراكم كردن آنها به معرفي بهترين فضا براي تبادل خدمات ميپردازند، اما آيا جنبههاي روانشناختي آسمانخراشها مورد توجه قرار گرفته است؟سيستم تاريخي هنر با تاكيد بر نقش ساختمانها، درهم آميزي ارزشهاي متفاوت با توجه به كاربردها و نقشمهمشان بهعنوان قلب تپنده شهرها انتظار مي رود كه ظاهر و شكل اين ساختمانها به شكلي باشد كه علاوه بر ارضاي نيازهاي مادي نوع بشر به نيازهاي بصري آن نيز توجه كند.